Kouvolan Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaat

Kokoomuksella on Kouvolassa kaksi eduskuntavaaliehdokasta: Christa Carpelan ja Ville Kaunisto. Järjestämme vaalitapahtumia maaliskuun jokaisena lauantaina aina vaalipäivään 2.4. saakka.

Christa Carpelan, 75

Toiminnanjohtaja, VTM, sairaanhoitaja YAMK

Olen 47 -vuotias neljän lapsen äiti ja yrittäjätaustainen sote-ammattilainen. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja sairaanhoitaja ylempi AMK. Olen myös suorittanut yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Olen toiminut yli 20 - vuotta Mannerheimin Lastensuojeluliiton eri asiantuntijatehtävissä, viimeisimmät 10 -vuotta MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtajana. Sairaanhoitajana olen työskennellyt mm. lasten-, mielenterveyskuntoutujien ja vanhustenosastoilla - Erilaisten perheiden todellinen arki on tullut minulle tutuksi. Olen kaupunginvaltuutettu ja kasvatus- ja opetuslautakunnan pj, Kymenlaakson hyvinvointialueen valtuutettu, aluehallituksen ja henkilöstöjaoksen jäsen, sekä Kymenlaakson liiton maakuntavaltuuston jäsen ja tarkastuslautakunnan vpj. Suomi on monella tavalla uuden edessä. Ei vähintään sen takia, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja pyrkii horjuttamaan koko läntistä demokraattista yhteisöä. Vaan myös siksi, että huolimatta maailman yhdestä korkeimmasta kokonaisveroasteesta meillä on valtavia haasteita: sosiaali- ja terveydenhuoltoon, koulutukseen sekä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin liittyen. Uuden edessä tulevilta päättäjiltä edellytetään vastuuta ja välittämistä sekä aitoa asiantuntijuutta. Turvallinen ja hyvinvoiva arki on turvattava kaikille - velkaantuminen on taitettava ja edellytykset yrityksille luoda talouskasvua laitettava kuntoon. Haluan olla rakentamassa Suomea kestävästi ja vastuullisesti seuraaville sukupolville.

Ville Kaunisto, 78

Kansanedustaja

Olen 1-vuotiaan tytön ja 5-vuotiaan pojan isä, aviomies, Oxfordin yliopiston maisteriopiskelija ja kokoomuksen kansanedustaja. Luotan rakentavaan, asiantuntevaan ja yhteistyökykyiseen päätöksentekoon. Entisenä ammattiurheilijana ja nykyisin kansanedustajana minulle on aina korostunut työnteko, vastuu itsestään ja heikoimmista huolen pitäminen. Haluan, että Suomi on jatkossakin turvallinen maa, jonka tulevaisuus rakennetaan yrittäjyyden, työnteon ja koulutuksen voimalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *