Valtuuston kokoukset

VALTUUSTON KOKOUS​

Kaupunginvaltuusto kokoontuu kaupungintalolla (Torikatu 10). Valtuuston kokoukset ovat avoimia tilaisuuksia ja asukkaat ovat tervetulleita paikanpäälle seuraamaan keskustelua ja päätöksentekoa. Valtuuston kokouksia voi myös seurata verkkolähetysten kautta.

Kokoukset

Kaupunginvaltuusto kokoontuu pääsääntöisesti Kouvolan kaupungintalossa kokouspäivinä klo 17.00

Pääset seuraamaan valtuuston kokouksia Kouvolan Youtube kanavan kautta. Suoralinkki valtuuston kokouksen striimiin julkaistaan kokouspäivänä.

Kokousajat 2023

13.2., 8.5., 12.6. (klo 12.00), 18.9., 9.10. ja 13.11. (klo 12.00).

(Aiemmin ilmoitettu kokous 20.3.2023 on peruttu 6.3.23)

Kaupunginvaltuusto kokoontuu pääsääntöisesti Kouvolan kaupungintalossa, valtuuston istuntosalissa. Kokoukset alkavat klo 17.00, poikkeuksena kesä- ja joulukuun kokoukset (v. 2023 marraskuun kokous), jotka alkavat klo 12.00.

 

 

Valtuustoaloitteet

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kaupunki käynnistää suunnittelun ja toteutuksen mielenterveyden oppimispolusta koko perusopetuksen ajalle, missä mielenterveyttä käsitellään opinnoissa osana omaa hyvinvointia ja arkea, joiden avulla vahvistettaisiin yksilön taitoja tunnistaa hyvinvoinnin haasteita ja kykyä löytää ratkaisuja.

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kaupunki laatii kiinteistöstrategian, jossa on talouden suunnittelukauteen sisältyvät toimenpiteet 2026 asti sekä koko strategiakauden kattavat tavoitteet kaupungin omistamista, rakennettavista, myytävistä, luovutettavista, purettavista, vuokralle annetuista ja vuokratuista kiinteistöistä talousvaikutuksineen.

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kaupunki rakentaa toimivan ja säännöllisen yhteistyömallin, jossa tieto esimerkiksi palveluverkon ja investointien aiheuttamista muutoksista tavoittaa alueella toimivat yritykset ja järjestöt riittävän aikaisin, jotta päätöksiä yhteistyöstä tai palveluiden siirrosta voidaan tehdä jo valmistelu- ja päätöksentekovaiheessa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä edellyttää, että valtuustolle esitetään miten Kouvolan kaupunki käyttää omistajaohjaustaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun insinööriopintojen aloituspaikoista Kouvolan kampuksella. Alueen yrityksien tarpeita tulee huomioida ja reagoida näin kaupungin osavuosikatsauksessa esiintuotuun työvoiman kohtaanto-ongelmaan ja tietyn ikäluokan katoon paikkakunnalta. Kaupungin tulee vaatia, että ammattikorkeakoulun perustehtävä opetus, TKI ja aluekehitys toteutuu myös Kouvolassa.

Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ja esityslistat

Kokousten esityslistat julkaistaan kaupungin verkkosivuilla pääsääntöisesti kokousta edeltävänä viikolla torstaina. Pöytäkirjat julkaistaan internetissä kokouksen jälkeen seuraavan viikon keskiviikkona.

Valtuuston kokous youtubessa