Eduskuntavaalit

Eduskuntavaalin tulos

Kokoomuksella oli Kouvolassa kaksi eduskuntavaaliehdokasta: Christa Carpelan ja Ville Kaunisto. Christa Carpelan sai ääniä 2 152 ja Ville Kaunisto 7 224 tullen valituksi Eduskuntaan jatkokaudelle. Ville Kauniston äänimäärä kasvoi 3 507 äänellä verrattuna eduskuntavaaleihin  2019. Onnittelumme valinnasta!
Kiitos molemmille ehdokkaille Kokoomuksen aatteen ja tavoitteiden esillä pitämisestä ja edunvalvontatyöstä Kouvolan eteen. Tästä on hyvä jatkaa!

Christa Carpelan

Toiminnanjohtaja, VTM, sairaanhoitaja YAMK

Olen 47 -vuotias neljän lapsen äiti ja yrittäjätaustainen sote-ammattilainen. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri ja sairaanhoitaja ylempi AMK. Olen myös suorittanut yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Olen toiminut yli 20 - vuotta Mannerheimin Lastensuojeluliiton eri asiantuntijatehtävissä, viimeisimmät 10 -vuotta MLL:n Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtajana. Sairaanhoitajana olen työskennellyt mm. lasten-, mielenterveyskuntoutujien ja vanhustenosastoilla - Erilaisten perheiden todellinen arki on tullut minulle tutuksi. Olen kaupunginvaltuutettu ja kasvatus- ja opetuslautakunnan pj, Kymenlaakson hyvinvointialueen valtuutettu, aluehallituksen ja henkilöstöjaoksen jäsen, sekä Kymenlaakson liiton maakuntavaltuuston jäsen ja tarkastuslautakunnan vpj. Suomi on monella tavalla uuden edessä. Ei vähintään sen takia, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja pyrkii horjuttamaan koko läntistä demokraattista yhteisöä. Vaan myös siksi, että huolimatta maailman yhdestä korkeimmasta kokonaisveroasteesta meillä on valtavia haasteita: sosiaali- ja terveydenhuoltoon, koulutukseen sekä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin liittyen. Uuden edessä tulevilta päättäjiltä edellytetään vastuuta ja välittämistä sekä aitoa asiantuntijuutta. Turvallinen ja hyvinvoiva arki on turvattava kaikille - velkaantuminen on taitettava ja edellytykset yrityksille luoda talouskasvua laitettava kuntoon. Haluan olla rakentamassa Suomea kestävästi ja vastuullisesti seuraaville sukupolville.

Ville Kaunisto

Kansanedustaja

Olen 1-vuotiaan tytön ja 5-vuotiaan pojan isä, aviomies, Oxfordin yliopiston maisteriopiskelija ja kokoomuksen kansanedustaja. Luotan rakentavaan, asiantuntevaan ja yhteistyökykyiseen päätöksentekoon. Entisenä ammattiurheilijana ja nykyisin kansanedustajana minulle on aina korostunut työnteko, vastuu itsestään ja heikoimmista huolen pitäminen. Haluan, että Suomi on jatkossakin turvallinen maa, jonka tulevaisuus rakennetaan yrittäjyyden, työnteon ja koulutuksen voimalla.

Eduskuntavaalit

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontuva eduskunta. Eduskuntaan kuuluu 200 kansanedustajaa.

Kansanedustajat valitaan joka neljäs vuosi toimitettavilla välittömillä, suhteellisilla ja salaisilla vaaleilla. Vaalipäivä on vaalivuoden huhtikuun kolmas sunnuntai, jollei pääsiäisestä muuta johdu. Eduskuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.